wtorek, 13 maja 2014

Wyżyny dokonań

 Kubełkowa zupa marchewkowa z kolendrą. Własnoręczny dodatek uprażonych (i jak widać lekko przypalonych;) pestek z dyni i sezamu oraz oleju lnianego - a co! Zdrowo;)
Skład kubełka: marchew (44%), woda (39%), cebula (10%), mleko kokosowe (4%), kolendra, sok z limonki z soku zagęszczonego, imbir, czosnek, sól, pieprz cayenne.
Upragnione od chwili zarekomendowania przez przyjaciółkę. Wypatrzone w pobliskim sklepie. Zakupione w ilościach hurtowych. Tu ostrzeżenie: w ilościach hurtowych się nie opłaca - o ile w ilościach hurtowych się nie spożywa. Mają krótkie okresy przydatności do spożycia (ze względu na absolutną naturalność i brak konserwantów) - a z doświadczenie wynika, że do spożycia przestają się nadawać około 2 dni przed upłynięciem okresu do spożycia przydatności podanej na wieczku. Na zdjęciu brak pomidorowej - kupiłam, ale jeszcze nie próbowałam. Uwidocznione, wszystkie bez wyjątku, smakują doskonale.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz